Laserterapi

Hvad er Laserterapi?


Laser er et acronym for Light Amplification by Stimulated Emmision of Radiation

En laser er med andre ord et udstyr der producerer elektromagnetisk stråling med en bølgelængde mellem 180 nm og 1 mm.
Laser bruges til fysioterapeutisk behandling af smerter, sårheling og som antiinflammatorisk behandling. 
Laser kan bruges til smertelindring ved at stimulere akupunkturpunkter. Herved blokeres smertesignalet helt eller delvist fra et område således at det ikke når hjernen. Dette medfører at området afslappes og smerteopfattelsen nedsættes.

En laser har en antiinflammatorisk effekt, hvilket betyder den kan nedsætte hævelse i et område. Dette gøres ved at stimulere blodgennemstrøningen til området og transporten af ophobet væske og affaldsstoffer kan igangsættes. Laserterapi kan derfor bruges ved skader i bindevævet og i bløddele. Dette kan f. eks være ved ligament og seneskader.

Laser kan også bruges til at stimulere sårheling. Den kan bruges på åbne sår, hvor man ønsker at fremme helingsprocessen. Laseren stimulerer sårhelingen ved at øge blodgennemstrømningen til området og samtidig øge transporten af de celler der er vigtige for sårhelingen. Dette er specielt værdifuldt på steder hvor det er svært at få sår til at hele grundet konstant mekanisk påvirkning. Eksempler på dette er mundhulesår grundet gnavesår fra bid eller det kan være i sår i gjordlejet.


Hvordan virker Laserterapi?

Laserbehandling er en ny måde til at understøtte og fremme kroppens egen reparationsevne. Laseren tilfører det behandlede område koncentreret energi ved hjælp af laserlys. Laserlyset skaber en fotokemisk reaktion på cellelulært niveau, kaldet fotobiomodulation. Denne reaktion påvirker vævet og det resulterer i nedsat inflammation, en smertehæmmende effekt, formindskede hævelser og øget blodcirkulation, nydannelse af blodkar og derved en hurtigere heling.

Denne laserbehandling kan bruges på led (ledbetændelse), sener, knogler (knoglenydannelser og slidgigt), muskelvæv og hud (både ved kroniske hudinfektioner og akutte eller kroniske sår). Laserbehandlingen kan ikke erstatte andre behandlingsformer, men understøtter og kan gøre sygeforløbet væsentlig kortere.

Laserbehandlingen skal gentages flere gange afhængig af skadens eller sygdommens omfang og forløb. Typisk vil jeg behandle med korte intervaller, f.eks. hver 2. dag, i begyndelsen og så forøge intervallerne for de sidste behandlinger. En behandling tager typisk fra 6-15 minutter afhængig af hvor stort område skal behandles. Det gør ikke ondt på hesten og de plejer at stå og nyde det.

Indtil nu har jeg og brugt laseren til adskillige heste med sur stråle, White Line Disease, knogleskader, seneskader, gaffelbåndsskader, fibersprængninger, kroniske sår og rygproblemer. I nogle tilfælde har jeg opnået virkelig imponerende forbedringer på meget kort tid og i andre har det været med til at stimulere en langsom heling, som ellers ikke havde responderet eller taget væsentlig længere tid.


Laserterapi baserer sig på et hidtil ufravigelight princip fra fysikkkens verden som lyder: Energi kan ikke skabes, og energi forsvinder aldrig. Energi kan i stedet ændre form og overføres fra et objekt til et andet.

Med laserbehandling overføres energien fra laserlyset til kroppens celler, hvor det kan benyttes som brændstof.

Laserlyset trænger med sine helt specielle egenskaber og sin energi dybt ind i vævet, ind til den enkelte celle og ind til hver eneste lille mitochondrie, hvor energien absorberes og dermed overføres.

Cellen får derved energi til at udføre alle de opgaver, som den i forvejen er programmeret til, heriblandt kroppens naturlige helingsproces.

Hvis du f.eks. tilfører laserenergi efter en skade, opnår du en acceleration af kroppens naturlige helingsproces. Princippet er her illustreret grafisk med et eksempel (en forstuvning) på diagrammet 'Accelerated Natural Healing'.


Hvilke skader kan laserterapi hjælpe med?

Seneskader

Ledskader

Muskelskader

Knoglebrud

Sår og betændelsestilstande

Arvæv

Hævelser

Hudproblemer

Øreproblemer

Gigt

Sur stråle og Muk

Kan også bruges post-operativt, således at helingsprocessen accelereres og risikoen for komplikationer mindskes


Hurtig og effektiv smertelindring          Langsigtet genopbyggende effekt på vævet          Smertefri og uden kendte bivirkninger


For mere info, må du endelig ringe eller skrive